Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem feta

19:25






Nowy rok szkolny trzeba uczcić czymś smacznym, a jednocześnie zdrowym i pożywnym. Dzisiaj przedstawiam pyszne roladki drobiowe ze szpinakiem, czosnkiem oraz fetą. Mięso przygotowałam najzdrowszym sposobem - gotując je na parze. Roladki są soczyste, wręcz rozpływają się w ustach!
Świetny pomysł na urozmaicenie nudnej piersi z kurczaka.
Jako zdrowe dodatki proponuję ugotowany na sypko ryż parboiled i sałatkę z pomidorami. :) 

Składniki (na 2 porcje) :


  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 opakowania świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • lyżka masła
  • pomidor
  • ser feta
  • sól, pieprz


Przygotowanie : 


Mięso z kurczaka oczyścić z błonek i rozbić na cienkie plastry. Natrzeć z obu stron solą i pieprzem. Pomidor pokroić w cieniutkie plasterki.
Na maśle podsmażyć czosnek, wrzucić świeży szpinak i podsmażać do czasu, aż jego liście zwiędną. Przyprawić. 
Na całej powierzchni filetu wyłożyć szpinak, plaster-dwa pomidora i pokruszony ser feta (ilość zależna od upodobań). Zawinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczką.
Gotować na parze przez ok. 10-15 minut. 
Po ugotowaniu roladki na chwilkę odstawić, a następnie pokroić w plasterki.






Smacznego! :)


You Might Also Like

0 komentarze

Wyświetlenia