Kakaowe ciastka z czerwoną porzeczką

18:11






Hej! Jak mijają Wam letnie dni? U mnie bardzo pracowicie, ale mimo to staram się znaleźć trochę czasu na ulubione zajęcia. 💗
 Ostatnio udało mi się upiec przepyszne ciasteczka z dodatkiem czerwonych porzeczek, które zebrałam z własnego ogródka. 
Szybko, smacznie i całkiem ekologicznie! Zobaczcie efekty na filmiku.













Składniki:


  • 150 g płatków ryżowych
  • 100 g mąki pszennej
  • 100 g ksylitolu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego 100 %



Przygotowanie:


Do miski przesypać płatki ryżowe, mąkę pszenną oraz dwie łyżki naturalnego kakao. Dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, a na koniec dwie łyżki dżemu wiśniowego 100%. Całość wymieszać rękoma i ugnieść na jednolite ciasto. Z powstałej masy uformować ciastka, a następnie ułożyć na blasze do pieczenia, ozdobić z wierzchu porzeczkami. Tak przygotowane ciastka pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia. Podajemy ze świeżymi porzeczkami.







 Smacznego! 🌸


✩✩✩


✩✩✩





You Might Also Like

5 komentarze

Wyświetlenia